Annons

Åberg: Fokus på femklövern

BROBY Moderaternas partiledare Ulf Kristersson stänger dörren till Sverigedemokraterna nationellt – men låter den stå på glänt på lokal nivå.
Östra Göinge • Publicerad 8 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson stänger dörren till Sverigedemokraterna nationellt – men låter den stå på glänt på lokal nivå.

– Jag vill inte gå in och peka finger till enskilda kommuner som på alla möjliga sätt arbetar i besvärliga parlamentariska situationer. Jag tror inte att det är någon kommun i dag där M förlitar sig på SD:s stöd. Men jag tycker att man inte ska ha nationella pekfingrar som ska tala folk till rätta lokalt, att de inte får skapa en majoritet eller en kommunstyrelse som bygger på en viss parlamentarisk förutsättning, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Östra Göinges kommunalråd Patric Åberg (M) säger att Moderaterna i kommunen inte har några planer på att samarbeta med SD – men han välkomnar samtidigt Kristerssons uttalande.

– Jag tycker det är ett bra besked. Partiledningen ska inte bestämma hur vi ska och inte ska göra lokalt i kommunerna, säger Åberg.

Så du kan tänka dig ett samarbete med SD för att bilda majoritet efter valet 2018?

– Vi förbereder oss för att gå till val med femklövern (M, KD, L, C, MP), det är där vårt fokus ligger och vår målsättning är att femklövern får egen majoritet, säger Åberg.

– Vad som händer efter valet står skrivet i stjärnorna, det får vi se då.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons