Jenny Wegner i täten i World Cup

Jenny Wegner har fått en kanonstart på bowlingens World Cup-spel som avgörs i Hermosillo, Mexiko. Efter de första tolv serierna av 24 i grundspelet leder hon på 2 763 poäng, 57 poäng före tvåan Vanessa Timter, Tyskland.

BK 59:ans Jenny Wegner vann World Cup i fjol när det avgjordes i Shanghai och nu är hon ute efter att upprepa den bedriften, och hon har fått en flygande start. Efter hälften av grundspelets 24 serier ligger Jenny Wegner etta på 2 763 poäng vilket ger ett snitt på drygt 230 poäng per serie.

I några av serierna har Jenny haft lite problem, men det har hon tagit igen med råge i andra. Exempelvis slog hon till med en 300-serie i tävlingens andra serie.

Efter grundspelets 24 serier går de 24 bästa vidare till finalspel, och Jenny Wegner är så gott som klar för det finalspelet redan. Med sina 2 763 poäng har hon hela 463 poäng ner till sista finalplatsen.

Jenny Wegner har 57 poäng ner till tvåan Vanessa Timter, Tyskland, och 122 poäng ner till trean Rocia Restrepo, Colombia.

Tävlingen fortsätter i kväll svensk tid med ytterligare sex serier för Jenny Wegner i hennes jakt på ännu en World Cup-titel.

×