Omkring 150 personer kom till stödkonserten för Pulsens barn i Osby på Borgen i tisdags kväll för att lyssna på Martin Lorentzson, Niclas Blomqvist, Ted Jönsson, Mathias Tofte, Stefan Knutsson, Niklas Brandt, Ebba Allhorn och Thea Eklund. FOTO: PETER REIMER

Lyckad kväll för Pulsens barn drog in mer än väntat

Osby Konserten för Pulsens barn i tisdags kväll på Borgen inbringade runt 30 000 kronor. Målet var att få in 10 000 kr så arrangörerna är helnöjda.

– Det roligaste var att vi fick med Thea Eklund och Ebba Allhorn, säger en av de två arrangörerna, Martin Lorentzon. Det var höjdpunkten under kvällen. De har varit och är mycket på Pulsen och de sjöng var sin låt, Adèles When we were young och James Arthur’s Say you won’t let go.

Sedan 2013 år har Martin Lorentzson och Niclas Blomqvist arrangerat en årlig konsert för Världens Barn i Osby.

Hittills har konserterna dragit in cirka 40 000 kronor till organisationens olika projekt för utsatta barn runtom i världen. I år har de gått från globalt till lokalt och satsar på barnen och ungdomarna i Osby.
Allt överskott från konserten går till Pulsens fritidsgård som funnits sedan 1985. Niclas och Martin tycker att Pulsen är en engagerande och kärleksfull samlingsplats för kommunens ungdomar och de vill med sin konsert nu ytterligare stärka Pulsens fantastiska arbete.

– Det var roligt att vi fick vara på Borgen och att alla företag i Osby ställt upp som de gjort, säger Martin Lorentzson. Det är företagen i Osby som med marknadsföring och tryck med mera gjort det här möjligt. Vi känner stort stöd från dem.

Hur var kvällen?
– Det gick jättebra och blev väldigt lyckat. Det kom kanske inte så många ungdomar som vi trott, men många från Pulsen var där, Vi tror vi fick in ca 30 000 kronor, säger Martin, men vi är inte riktigt säkra för vi har inte räknat klart ännu. Med på scen fanns i år – förutom Martin Lorentzson och Niclas Blomqvist – musikerna Ted Jönsson på orgel/klaviatur, Michael Ödegården på trummor/percussion, Mathias Tofte på bas och Niklas Brandt på keyboard.
Ungdomar från Pulsen sålde biljetter i entrén.

Senaste nytt omOsby
×