Annons

Polis var narkotikapåverkad vid dödsolycka

Hässleholm Den polis från Blekinge, men med rötterna i Hässleholm, som omkom vid en frontalkrock med en lastbil på väg 24 i somras var påverkad av både narkotika och narkotikaklassade mediciner när olyckan inträffade. Det visar utredningen av olyckan som nu är klar.
Hässleholm • Publicerad 8 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Polismannen omkom vid en frontalkrock med en lastbil. Foto: Mikael Nilsson
Polismannen omkom vid en frontalkrock med en lastbil. Foto: Mikael Nilsson

Olyckan inträffade på väg 24 mellan Hörja och Röke i mitten av juni. Polisen, som var stationerad i Blekinge som hundförare, var på väg på ett uppdrag i Ängelholm när han kolliderade med en lastbil, och hans liv gick inte att rädda.

Utredningen från olyckan är nu klar och den visar att polismannen vid olyckstillfället ska ha varit påverkad av både narkotika och narkotikaklassade mediciner. Polismannen ska ha varit så påverkad att han inte kunnat framföra sin bil på ett säkert sätt, och kommit över på fel sida av vägbanan skriver SVT Nyheter Blekinge.

Annons

– Lastbilen gjorde allt för att undvika kollisionen, säger polisens informationschef Lotta Hansson till SVT Nyheter Blekinge.

SVT Nyheter Blekinge erfar att polismannen bland annat hade amfetamin i kroppen, men det är inget som är bekräftat. Det finns även andra frågor som utredningen inte kunnat ge svar på.

– Även om polisutredningen är avslutad är det många frågor som är och förblir obesvarade. De kommer vi aldrig att kunna få något svar på. Det är naturligtvis mycket allvarligt att det nu framkommit uppgifter som visar att han varit narkotikapåverkad. Samtidigt är det djupt tragiskt att han inte längre finns bland oss. Vi försöker på bästa sätt att stötta hans anhöriga, nära vänner och kollegor. De har alla drabbats hårt, precis som lastbilschauffören som polismannen kolliderade med, säger Carina Persson som är regionpolischef.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons