Tyringe vann efter straffar

Sport • Publicerad 8 november 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Charlie Fredriksson ordnade extrapoängen till Tyringe då han knep Erik Lindströms straff. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Tyringe hade för dagen Charlie Fredriksson i målet. Vilket visade sig vara ett lyckat val då han var säkerheten själv mellan stolparna.

Två minuter in på den andra perioden hände en situation som fick de 648 i hemmapubliken att hålla andan. I en närkamp kraschade Tyringebacken Thage Pettersson med huvudet före i sargen. Domaren Morgan Claesson, som är sjukvårdskunnig, samt annan sjukvårdspersonal rusade till och gav Pettersson förstahjälpen. Efter tio minuter rullades han ut på bår.

I mitten av perioden fick Charlie Fredriksson chansen att visa vilken bra målvakt han är. Han hängde följsamt med i sidledsförflyttningen då Nybros Erik Näslund avslutade.

I början av den tredje perioden hade hemmalaget läge att öka på ledningen på chanser av William Ekroth och Oliver Henriksson. Men i stället blev det utjämnat till 1-1 i den sjätte minuten. Efter ett felpass gick pucken till förre Tyringespelaren Kim Runermark som inte gjorde något misstag.

– Killarna spelade i dag precis så som vi måste spela. Det var kul att se killar som unge Isac Hedlund, backarna Mattias Eriksson och Marcus Björk, Filip Fällman, som tog för sig framåt, samt målvakten Charlie Fredriksson, berömmer Marcus Norell.