Charlie Fredriksson ordnade extrapoängen till Tyringe då han knep Erik Lindströms straff. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Tyringe vann efter straffar

Tyringepubliken fick äntligen glädja sig åt en hemmaseger då Nybro besegrades på Tyrs Hov med 3-2 efter straffar.
– Jag är jätteglad trots att vi var nära en trepoängare, säger lagets tränare Marcus Norell.

Tyringe hade för dagen Charlie Fredriksson i målet. Vilket visade sig vara ett lyckat val då han var säkerheten själv mellan stolparna.
Tredjeplacerade Nybro började dock bra och inledde med att pressa tillbaka Tyringe. Men trots 5–0 i skott på de inledande sex minuterna skapade inte smålänningarna så många chanser.
– Vi spelade i dag det försvarsspel som vi måste spela. Vi såg till att när Nybro hade pucken så var de hela tiden på utsidan av våra spelare, säger Tyringetränaren Magnus Norell.
Faktum var att det var Tyringe som hade bästa chansen i perioden då Johan Lindholm körde igenom hela Nybroförsvaret och kom fri med målvakten Alexander Johansson som dock räddade.

Två minuter in på den andra perioden hände en situation som fick de 648 i hemmapubliken att hålla andan. I en närkamp kraschade Tyringebacken Thage Pettersson med huvudet före i sargen. Domaren Morgan Claesson, som är sjukvårdskunnig, samt annan sjukvårdspersonal rusade till och gav Pettersson förstahjälpen. Efter tio minuter rullades han ut på bår.
Men Tyringetränaren Magnus Norell kunde ge ett glädjebesked efter matchen.
– Thage är med oss i omklädningsrummet i civila kläder. Det visade sig att hans skada bara var muskulär. Men det var fruktansvärt otäckt när det hände.

I mitten av perioden fick Charlie Fredriksson chansen att visa vilken bra målvakt han är. Han hängde följsamt med i sidledsförflyttningen då Nybros Erik Näslund avslutade.
Sedan råkade Nybro ut för två utvisningar i rask följd. På den andra spräckte nollan i matchen då Filip Fällman gjorde 1–0 efter 14.46. Johan Lindholm sköt ett skott från tekningscirkeln som Fällman påpassligt höll sig framme på och petade i mål.
Nybro pressade på hårt i slutet av perioden men Fredriksson och Tyringeförsvaret höll målet fritt från påhälsning.

I början av den tredje perioden hade hemmalaget läge att öka på ledningen på chanser av William Ekroth och Oliver Henriksson. Men i stället blev det utjämnat till 1-1 i den sjätte minuten. Efter ett felpass gick pucken till förre Tyringespelaren Kim Runermark som inte gjorde något misstag.
Med fyra minuter kvar av matchen åkte Nybro på två plus två minuter efter för många spelare på banan och protest efter detta. 54 sekunder före slutet kunde hemmalaget utnyttja detta då Jesper Wiberg gjorde 2–1 med ett skott från den blå linjen efter passning från Viktor Bemström. Men det skulle inte bli tre poäng för Tyringe då Sebastian Borg kvitterade med 19 sekunder kvar av ordinarie speltid.
– Tyvärr så blev det som det blev, säger Norell som dock kunde glädja sig över årets första tvåpoängaren i höst på hemmais.
Efter en mållös förlängning kunde dock Tyringe ta extrapoängen efter straffar. I den femte straffomgången målade Johan Lindholm medan Charlie Fredriksson fick ikläda sig hjälterollen då han räddade Erik Lindströms straff.

– Killarna spelade i dag precis så som vi måste spela. Det var kul att se killar som unge Isac Hedlund, backarna Mattias Eriksson och Marcus Björk, Filip Fällman, som tog för sig framåt, samt målvakten Charlie Fredriksson, berömmer Marcus Norell.
Nästa match för Tyringe blir på söndag borta mot Tranås. Då gäller det att det plockas fram samma spel för att det ska bli Tyringerevansch för den hemska hemmaförlusten med 1–8 i den tredje omgången.

×