Annons

”Långsammast är viktigast”

Sport • Publicerad 9 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Varje tisdag och lördag sedan 2012 har förbipasserande kunnat sikta en större grupp med löpare runtomkring i Hässleholmstrakten.

Annons

Sagt och gjort. Ambitionen var att samla så många löpare, i alla åldrar och på alla nivåer, från närområdet som möjligt och ge sig ut i spåren tillsammans några gånger i veckan.

Att just den sociala biten är viktig intygar Tommy Karlsson och Håkan Hjärtquist. Löparna i gruppen tar hand om varandra när de befinner sig ute i spåret och ser till så att alla känner sig välkomna, oavsett nivå och erfarenhet.

Annons

Utöver sina stående löparpass arrangerar klubben även andra aktiviteter och på fredag är det dags för ”Kvällsloppet”. Med utgångspunkt från Hässleholmsgården kan löparna välja mellan att antingen springa tio eller 21 kilometer. Det går dessutom bra att efteranmäla sig fram till och med 17.30 på fredagen, hälsar Tommy Karlsson.

Fakta:

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons