Annons

Talkshow och ny adventskalender

Östra Göinge • Publicerad 9 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är lätt att bli placerad i ett fack, men alla är ju mer än bara en sak. Jag har olika roller. Jag är politiker, jag är Göingetomten, jag är lärare och så vidare. Det här var ett sätt att visa det, säger Daniel Jönsson.

Daniel Jönssons karaktär Göingetomten har närmast blivit en viral humorsuccé på internet. På utpräglat Göingemål tar sig Göingetomten an stora och små frågor. Hans ologiska logik och framfusiga förvirring har fått tusentals personer att titta på filmklippen med Göingetomten, som han lägger upp på sin Facebooksida.

Annons

I första hand är tanken att Göingetomten ska vara underhållande och rolig, men Jönsson påpekar att det ofta finns något (blått) budskap i klippen.

Och nu har Daniel Jönsson alltså gett Göingetomten en egen talkshow, som han kallar Skrävlan. I första avsnittet av Skrävlan, som ligger ute på Facebook, intervjuar han riksdagskandidaten Daniel Jönsson (alltså sig själv).

– Det är ett test för att se om jag kan ha nytta av Göingetomten i politiken. Humor har ju stor genomslagskraft och det var trevligt att presentera politikern Daniel Jönsson med hjälp av Göingetomten. Mip (Mikael Persson, som filmar och redigerar klippen med Göingetomten) svarade för en imponerande teknisk prestation när han fick med båda i bild samtidigt.

Fem avsnitt av Skrävlan ska det bli.

Vilka gäster dyker upp?

– Vi får väl se vilka Göingetomten bjuder in, ler Jönsson.

I fjol bjöd Göingetomten på en populär julkalender och julkalender blir det även i år.

– Ja, första avsnittet lägger vi upp första advent. Och får jag lov att bryta lite mot jantelagen måste jag säga att det blev riktigt bra. Sen blir det ett avsnitt varje advent, alltså inte lika många som i fjol. Det hinner jag inte riktigt med.

Nej, han kandiderar ju till riksdagen också. 25 november har Moderaterna i Skåne nordost nomineringsstämma. I provvalet hamnade Daniel Jönsson på fjärde plats på listan (idag har M i nordost tre platser) och hoppas kunna hoppa upp någon placering på stämman.

– Det känns nervöst, men inspirerande, säger han inför stämman.

bild 1/2
Daniel Jönsson (M), Östra Göinge.FOTO: ARKIV
Daniel Jönsson som Göingetomten.
Daniel Jönsson (M), Östra Göinge.FOTO: ARKIV
Daniel Jönsson som Göingetomten.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons