Fattiga pensionärer i landet
I Sverige lever nästan var femte pensionär under gränsen för risken att hamna i fattigdom. Situationen är värre än i våra nordiska grannländer där pensionärerna har bättre villkor.
Det är rimligt att tänka sig att ett välfärdsland som Sverige skulle kunna ge ekonomisk trygghet åt dem som hjälpt till att bygga upp vår nuvarande välfärd. När jag tänker tillbaka på mina riksdagsår var det många som hörde av sig och vill ha hjälp i olika frågor. Flera av dem hade garantipension och det var svårt att få den att räcka till. 2018 är det valår och det är bra att de politiska partierna lyfter fram olika förslag för bättre levnadsvillkor för pensionärer. Kan det bero på att 25 % av väljarna är pensionärer?
Peter Lindgren från SPF efterlyser i en debattartikel fler seniorer i Sveriges riksdag. Jag är beredd att anta utmaningen och kommer att finnas som nummer åtta på centerpartiets lista. Eftersom jag kom trea i medlemsomröstningen hade jag räknat med en bättre placering men nu blev det inte så och det får jag respektera. Istället får jag hoppas på stöd i form av kryss.

×