Annons

Migrationsverket säger upp 1000 anställda

Sverige Antalet asylärenden på Migrationsverket har drastiskt minskat sedan den kraftiga uppgången 2015. Myndigheten vill nu minska antalet anställda kraftigt - med 1000 tjänster.
Publicerad 10 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Snart kommer de asylsökande från 2015 och 2016 att ha fått sina beslut, samtidigt som antalet sökande minskat ordentligt. Migrationverket kommer därför att få en mindre budget för 2018.

Därför ska man nu skära ner på personalstyrkan. Planen är att gå från 2000 medarbetare till 770 under nästa år.

Annons

– Detta kommer att ske genom anställningar som löper ut, naturlig personalomsättning och pensionsavgångar. Vi kommer också att se till möjligheterna till omplaceringar. Utöver det krävs uppsägningar, exakt hur många är för tidigt att säga, vi inväntar den exakta budgeten för nästa år, säger Janne Wallin, operativ chef på Migrationsverket, i ett pressmeddelande.

Nedskärningarna kommer att ske över hela landet, men exakt hur många som får gå på olika platser kan myndigheten inte berätta i nuläget, enligt Migrationsverkets pressavdelning.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons