Johan Lindholm är Tyringes poängvassaste spelare hittills i höst. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Tyringes matchhjälten Lindholm hade gnuggat straffar

Klockan var nästan halv tio i den försenade onsdagsmatchen mellan Tyringe och Nybro när hemmalagets Johan Lindholm körde fram mot Alexander Johansson och satte segerpucken till 3–2.
Därmed fick Lindholm också bli höstens första matchhjälte för Tyringe hemma i Tyrs Hov.

Men det var en matchhjälte som tog kallt på sin roll och stod stadigt på skridskorna.
– Tja, matchhjälte och matchhjälte – någon fick ju lägga straffarna, skrattar Johan Lindholm, 20, som också berättar att han och lagkompisen Khalid Ibrahim kört extra straffgnuggning på träningarna under de senaste dagarna.

Något som visade sig ge resultat eftersom det var just Khalid Ibrahims och Johan Lindholms straffar (av totalt fem för hemmalaget) som resulterade i mål just den här kvällen.
– Viktigast var ju att vi kunde visa att defensiven fungerade och att vi kunde slå ett lag som Nybro, menar Johan Lindholm vars lag kom till Nybromatchen med ett baklängessnitt på åtta insläppta mål under de tre senaste matcherna.

– Nu höll vi ihop det efter att ha tränat defensiv och på att köra 0–0 på träningarna och det var fantastiskt skönt när vi lyckades.
Segern innebar också att Tyringe tog ett par mycket viktiga poäng i kampen om att skaffa sig så många bonuspoäng som möjligt inför omstarten efter juluppehållet.

– Det kändes faktiskt som att vi plötsligt var tillbaka där vi var innan serien drog igång, säger den förre Sundsvalls- och Frölundaspelaren som varit utropstecken nummer ett i ”nya” Tyringe under hösten.
16 poäng (5+11) på 13 matcher på honom har gjort att han ligger bland topp tio i söderettans poängtabell.
Den senaste tidens turbulens inom Tyringeklubben har förstås i högsta grad även nått och kanske påverkat A-truppen.

– Men vi har ju internt vetat vad som har hänt så det var ingen överraskning för oss när det började skrivas om det, menar Johan Lindholm som också är en av lagets assisterande lagkaptener.
– Dessutom är vi ju en riktigt bra grupp som trivs med varandra och då påverkas vi inte så negativt.

Påverkade turbulensen er i matchen mot Nybro?
– Snarast så att den taggade oss till att gå ut och göra en riktigt bra match vilket vi lyckades med, säger Johan Lindholm som också tycker att tiden talar för Tyringe.
– Jo det skall bara bli bättre och bättre.

×