Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

”Vi måste orka 60 minuter”

Efter en blytung start kom Vinslövs HK:s första seger i femte omgången.
Var det början på ett trendbrott?
I kväll får Robin Håkansson & Co bekänna färg – när IF Kristianstad kommer till Furutorpshallen.

2017/2018 har blivit lite av en nystart för Vinslövs HK.
– Verkligen! Det var rätt många bärande spelare som försvann inför säsongen och det tar tid att spela in nya, framförallt på viktiga positioner som mittnia och vänsternia. Vi tappade mycket skyttekraft i och med att Tobbe Nordahl gick. Vi spelade bara två träningsmatcher men nu känns det som att vi har börjat hitta varandra, säger Robin Håkansson som strör rosor över Simon Svensson och Oscar Paulin.
– Det gick lite knaggligt i början men de har lyft sig och gjort det jättebra.

Med många nya spelare i truppen vilar ansvaret tyngre på de etablerade.
– Det är väl Elias Holmström som styr och ställer, framförallt bakåt. Personligen tycker jag att det är jättekul att ta större ansvar och sedan kommer ju de nya in i det mer och mer. Ludwig Rosenberg är en bra ledare och han tar för sig mer och mer. Både han och jag hade ”Cassa” under juniortiden i IFK och kan hans tänk, det är jättebra för då drar vi åt samma håll.
Segern mot Drott betydde oerhört mycket. Och Robin Håkansson tror att chansen att blanda sig i striden om en allsvensk plats finns kvar.
– Det tycker jag faktiskt. Vi plockade poäng av Anderstorp, som jag tror kommer att bli ett topplag, och mot H65 som är ett gediget division ett-lag så vi har ändå skrapat ihop lite poäng.

Har du koll på IF?
– Nej, inte mer än att jag har mött spelarna tidigare och vet att de är duktiga och väl skolade. Så det är inte konstigt att de har tagit många poäng.
Spelarna i IF är 17–20 år, visserligen oerfarna men talangfulla och konditionsstarka.
– Framförallt måste vi orka hela matchen, hänga med i 60 minuter. Jag tror att det kommer att bli jämnt och då är det ju alltid de sista minuterna som avgör. Vi har två bra träningsveckor bakom oss och ska vara väl förberedda nu.
Robin Håkansson ser fram emot matchen i matchen mellan coacherna. Peter ”Cassa” Jönsson i Vinslövs HK (som tränat IFK Kristianstads juniorer) och Uffe Larsson i IF (som har tränat Vinslövs HK).
– ”Cassa” är väldigt sugen på att vinna den här matchen, speciellt som Uffe är på andra sidan – så han kommer att vara taggad.
– Vi får se om ”Cassa” tar någon dum snacketvåa de sista minuterna. Vi får väl hoppas att han inte gör det, säger Robin och skrattar.

×