Osby IK bröt negativ trend

Sport • Publicerad 12 november 2017 • Uppdaterad 20 december 2021
Lukas Björnsson visade vägen för OIK hemma mot Lund. Foto: Jörgen Johansson

Den inledande förstaperioden var dagens bästa från hemmalaget som dominerade matchbilden och skapade bra med chanser.

Lukas Björnsson spräckte nollan då han gjorde 1–0 efter 9,54. Fyra minuter senare kom även 2–0 då Daniel Petersson fick nöjet att näta.

– Vår ledning kunde dock varit några mål större med tanke på vår spelmässiga dominans, säger Ola Higgins.

Björnsson såg i mitten av den andra perioden till att utöka hemmaledningen till 3–0. Philip Persson spräckte Lunds nolla men ett nytt mål för Björnsson, hans tredje för dagen, förvandlade ställningen till 4-1.

Ett sent mål av Lund genom Victor Riesbeck i den andra perioden och ett nytt av Pontus Österlund sju minuter in på den tredje krympte Osbyledningen till 4-3.

Det senare målet kom med två spelare mindre på banan då Lars Foder fått 5+20 minuter och då Jesse Jormanainen åkt på två minuter en halvminut senare.

Vilket gjorde att Osby fick fortsätta med tre utespelare efter baklängesmålet. Men det var inget som verkade bekomma dem då de trots två spelare mindre gjorde 5–3 genom Jakob Ryman.

Daniel Petersson avgjorde sedan matchen då fem minuter återstod med sitt andra mål för dagen. Slutresultatet 7-3 spikades av Jesse Jormanainen i matchens slutsekunder.

– Den andra perioden var inte bra då vi slarvade alldeles för mycket. Den tredje var till viss del bättre även om det var slarvigt då och då, säger Ola Higgins.

– Sedan så fortsätter vi att ta korkade utvisningar. Men i de lägena visade spelare som Alexander Lodin, Martin Trempenau och Jakob Ryman prov på riktigt bra boxplay.

Osbytränaren var även nöjd med Lukas Björnsson.

– Han klev verkligen fram i dag med sina tre mål.