Linda Sällström kom loss och chippade bollen över Britta Elsert Gynning i Eskilstunamålet. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Sällströms 15:e mål – tvåa i skytteligan

Linda Sällström chippade in sitt 15:e mål i år och gav Vittsjö en tidig ledning – men det räckte ändå inte till poäng på Tunavallen.
Tabelltrean Eskilstuna växlade upp i andra och vände till 2–1.

Vittsjö fick rena drömstarten. Clara Markstedt jobbade fram bollen till reptilsnabba Linda Sällström som kom loss och chippade in Vittsjös ledningsmål efter 1,35.
Målet innebar att den finska spjutspetsen slutar tvåa i den allsvenska skytteligan bakom ”omöjliga” Tabitha Chawinga (som trots 26 mål inte lyckades hålla Kvarnsveden kvar i finrummet).
– Det är fantastiskt bra gjort av Sällström. Vi har aldrig haft någon på medaljplats i skytteligan. Jane Ross har som bäst slutat sjua, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.
Vittsjö signerade en bra första halvtimme där Lisa Klinga var ytterst nära att utöka för Vittsjö i 30:e. Emmi Alanen slog inlägget som nickskarvades vidare av Clara Markstedt och bollen damp ner framför fötterna på Lisa Klinga på bakre ytan. Klinga avlossade stora kanonen – och sköt över.
– Vi spelade ganska enkelt under de första 30–35 minuterna. Vi spelade över deras mittfält och ut på kanterna. Det lyckades vi bra med. Vi hade även en bra defensiv, tycker Mårtensson.

Petra Andersson hade ett skott i burgaveln men den farligaste hemmachansen blev faktiskt när Vittsjöbacken Amanda Persson felvänd satte till foten på ett inlägg och bollen hamnade i famnen på Shannon Lynn.
Eskilstuna satte fart efter pausen. Hemmalaget skaffade sig stort bollinnehav och det började osa katt framför Shannon Lynn.
I 56:e kom kvitteringen när Vaila Barsley nådde högst och nickade in Olivia Schoughs långa hörna.
I 67:e var det dags igen. Olivia Schough satte 2–1 för Eskilstuna vilket också blev slutresultatet.

Läs mer i måndagens Norra Skåne.

×