Annons

Kvinna anhållen för sju år gammalt mord

Perstorp En kvinna har i dag anhållits som skäligen misstänkt för mord på en tvåårig pojke i Perstorp. Mordet ska ha skett för sju år sedan.
Publicerad 13 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg beslutade under måndagsmorgonen att anhålla en kvinna misstänkt för mord på en tvåårig pojke som påträffades avliden i Perstorp för sju år sedan. Pojken hittades livlös i sin säng och dödförklarades strax senare. Trots att pojken obducerades kunde någon dödsorsak inte säkerställas.

- Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidna pojken, kan ha orsakat pojkens död. I morse beslutade jag därför att anhålla kvinnan i sin frånvaro såsom misstänkt för mord. Senare under dagen greps hon och efter ett kort inledande förhör fattade jag beslut om att anhållandet skulle kvarstå, dock fortfarande på skälig misstanke. Den misstänkta kvinnan förnekar brott, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg i ett pressmeddelande.

Senast torsdagen den 16 november ska åklagaren fatta beslut om den anhållna personen ska begäras häktad eller inte.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons