Annons

Trängde sig in och stal mobiltelefoner

Osby • Publicerad 13 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Stämningsansökan som lämnats in av åklagare till Kristianstads tingsrätt är diger. 40-åringen åtalas för:

Tre fall av rattfylleri.

Annons

Fyra fall av grov olovlig körning.

Två fall av grov stöld.

Tre fall av ringa narkotikabrott.

Ett fall av falsk tillvitelse (när han vid ett tillfälle stoppades för rattfylleri och grov olovlig körning uppgav han för polis att han var någon annan).

Rattfyllerimisstankarna gäller drograttfylleri. Mannen ska vid olika tillfällen ha kört bil i Osby och Lönsboda med amfetamin och/eller cannabis i kroppen.

Han har vid upprepade tillfällen kört bil utan körkort i bland annat Lönsboda och Osby samt Kristianstads kommun. Eftersom han upprepade gånger gjort sig skyldig till olovlig körning betraktas brottet som grovt.

I december i fjol trängde sig mannen in i en persons bostad i Osby och stal en mobiltelefon och laddare till ett värde av cirka 6 000 kronor. Samma dag trängde han sig in i en annan persons bostad i Osby och stal även där en mobiltelefon (värde cirka 5 000 kronor).

Åklagare bedömer båda stölderna som grova.

Den misstänkte mannen har vid flera tillfällen använt narkotika, amfetamin och cannabis, och är misstänkt för ringa narkotikabrott.

Samtliga brott som mannen står åtalad för skedde mellan december i fjol och november i år.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons