Pål Nilsson.

KD har fått ny ordförande

Osby Pål Nilsson som för drygt ett år sedan startade det sociala företaget Canville har tagit över som ordförande i kristdemokraternas lokalavdelning i Osby.

Hans sociala engagemang är stort och nu är det även dags att lägga krut på det politiska engagemanget.
Pål Nilsson är mannen som efterträtt Johnny Bergman som tidigare var ordförande för kristdemokraternas lokalavdelning i Osby.
För drygt ett år sedan startade Pål Nilsson det sociala företaget Canville som innefattar flera verksamheter och som är en arbetsplats för personer som står långt från den så kallade ”vanliga arbetsmarknaden”.
Nu tar han nästa steg in i den lokala politiken.
– Jag brinner för demokratifrågor, berättar han och tillägger att han lockats till kristdemokraterna på grund av partiets värderingar.
Partiet har idag två mandat i kommunfullmäktige. Om en och en halv månad börjar ett valår och då är det inte bara medlemmar och personer som kan tänka sig att jobba politiskt som ska lockas. Även väljare ska övertygas.
Pål Nilsson hade önskat att alla de som vädrar sin starka åsikter även var beredda att jobba med dessa politiskt.

För närvarande är han och ytterligare ett tiotal personer engagerade i en studiecirkel kallad KD:s abc. Här går de igenom partiets värderingar, organisation och hjärtefrågor.
– Kristdemokraterna har sina rötter i kristna värderingar, påpekar Pål Nilsson. Men det är ingen kyrka och ingen religion. utan här får alla plats.
Vilka är då era hjärtefrågor?
– För oss är det viktigt med varje människas okränkbara värde, säger Pål Nilsson. Dessutom vill vi stå upp för de svaga i samhället. Men det handlar inte om att de bara ska få ett bidrag utan det måste även bygga på eget ansvar.
Pål Nilsson trycker även på familjepolitiken där han tycker att det ska finnas en frihet inom exempelvis barnomsorgen. Han förespråkar att det ska finnas större möjlighet att kunna välja dagbarnvårdare i stället för de större förskolegrupperna.
– Man pratar så mycket om föräldrarnas möjligheter, fortsätter Pål Nilsson. Men det hörs inte lika mycket från barnens perspektiv.
Andra frågor som Pål Nilsson vill trycka på är äldrefrågor. Både rätt till trygghetsboende från 85 år och en återställning av den så kallade pensionärsskatten.

Nyligen lämnade kristdemokraterna även in en motion om en kommunal vaktstyrka.
– Det kan låta brutalt, säger Pål Nilsson, men faktum är att den upplevda otryggheten har ökat påtagligt i samhället.
Pål Nilsson berättar att kristdemokraterna vill ha 10 000 fler poliser varav hälften av dessa skulle fungera som kommunpoliser, poliser som helt enkelt kommer närmare medborgarna.

Senaste nytt omOsby
×