Annons

Hon satsar på fotvård i Lönsboda

LÖNSBODA Hon har tidigare haft en egen hudvårdssalong i Köpenhamn. Och Malena Larsson har saknat att driva eget företag. Så idag öppnar hon Fot och fil – i Lönsboda.
Osby • Publicerad 15 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är elva år sedan Malena Larsson sålde hudvårdssalongen och flyttade från Danmark till Lönsboda. Hon har släkt i Lönsboda och familjen hade haft sommarhus i trakten, så Lönsboda var välkänd mark för henne. Sedan flytten har hon haft en del olika jobb, men tankarna på att starta något eget igen har hela tiden funnits där.

– Ja, jag har funderat på det här i flera år, berättar hon.

Annons

– Jag ville tillbaka till något eget. Jag vet vad det innebär att driva eget företag, det är mycket jobb men det är också roligt och en frihet att bestämma själv.

Hon har valt att satsa på fotvård och hemma på Bredgatan har hon en passande lokal.

– Det här byggdes ju som frisörsalong en gång i tiden, så lokalen är bra, den lämpar sig väl.

Var det självklart att öppna här i Lönsboda?

– Vi tittade lite i Älmhult och Osby, men det kändes rätt här. Dels med den här lokalen, dels med närheten till busstationen rakt över gatan. Och så har jag redan lite kunder i boken, så jag tror absolut att det här kan fungera i Lönsboda.

Fästmannen Per-Ivar ”PI” Hellberg är på plats i lokalen när Norra Skåne hälsar på. Malena berättar att ”PI” har hjälpt till med det mesta och båda två ser fram emot att Fot och fil ska slå upp portarna.

– Det känns spännande.

bild 1/3
Malena Larsson på Fot och fil i Lönsboda.
Malena Larsson på Fot och fil i Lönsboda (i bakgrunden Per-Ivar Hellberg).
Per-Ivar Hellberg och Malena Larsson.
Malena Larsson på Fot och fil i Lönsboda.
Malena Larsson på Fot och fil i Lönsboda (i bakgrunden Per-Ivar Hellberg).
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons