Annons

Nämnd avslår SD-motion

Hässleholm Sverigedemokraternas motion om att dra in det tidsbegränsade bygglovet för samlingslokalen på Snickaregatan, Ljusets moské, vill byggnadsnämnden avslå.
Hässleholm • Publicerad 15 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Sverigedemokraternas motion om att dra in det tidsbegränsade bygglovet för samlingslokalen på Snickaregatan, Ljusets moské, vill byggnadsnämnden avslå.

I en remiss till kommunfullmäktige svarar byggnadsnämnden att eftersom ingen överklagade bygglovsbeslutet inom utsatt tid till länsstyrelsen, kan det inte ändras eller upphävas av överprövande instans.

Annons

”I Sverigedemokraternas yrkande framförs inte några nya omständigheter som ger stöd för att byggnadsnämndens beslut skulle vara uppenbart oriktigt” skriver stadsbyggnandskontorets handläggare i remissyttrandet som togs i nämnden.

Dock strök nämnden i yttrandet till kommunfullmäktige, efter yrkande från ordförande Kenny Hansson (M), skrivningen att om ”Sverigedemokraterna har bevis för att olaglig verksamhet bedrivs i de nu aktuella lokalerna eller andra lokaler bör detta anmälas till polisen”.

Sverigedemokraternas representant i byggnadsnämnden reserverade sig mot nämndens förslag till yttrande.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons