Annons

Starkt stöd för fler filer på E6:an

Skåne Moderaterna i Skåne vill ha sex filer på E6 mellan Malmö och Helsingborg. Flera tunga S-namn i Skåne ställer nu samma krav.
Publicerad 15 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

På onsdagen arrangerade Boriana Åberg (M) och det skånska S-distriktets ordförande ett gemensamt seminarium i riksdagen om trafiksituationen på motorvägen genom västra Skåne.

Annons

– Vi har redan stora problem med flaskhalsar och en kraftigt negativ inverkan på Skåne på grund av för lite kapacitet på E6. Detta behöver åtgärdas snarast i enlighet med våra förslag, kommenterar oppositionsrådet Pontus Lindberg (M).

På mötet beskrevs bland annat innebörden i det positionspapper som Region Skåne har antagit. I detta framhålls betydelsen av att hela E6 genom Skåne ska få tre filer i varje riktning. Något som också näringslivet anser är ett måste.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons