Annons

”Inte hänt tidigare i Sverige”

HÄSSLEHOLM Badhus på Österås, stopp för kommunalt betald fiberutbyggnad, och kraftiga besparingar på invandring.
Hässleholm • Publicerad 16 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är något ur SD-budgeten som nu blivit kommunstyrelsens förslag.

– Jag tror faktiskt inte det inträffat tidigare i Sverige, att en SD-budget blivit kommunstyrelsens förslag, kommenterar Patrik Jönsson som är vice gruppledare för partiet i Hässleholm.

Annons

Bland satsningarna i budgeten finns ett nytt badhus på Österås, samtidigt som Qpoolen görs om till en lokal för kampsport och gymnastik (exempelvis för Örnen).

- Det bara att acceptera att det inte går att bygga vid Qpoolen på grund av föroreningarna, konstatera Patrik Jönsson.

Partiet vill även behålla och investera kraftigt i Magnarpskolonin, avveckla trädhuset och stoppa det kommunala fiberprojektet, och låta privata aktörer ta över.

SD vill spara rejält på invandringen.

Bland annat gör partiet generella indragningar både inom skolan och socialförvaltningen och omsorgen på totalt 17 miljoner kronor nästa år, när det gäller kostnader för invandringen.

– Vi vill i största möjliga mån stänga porten till Hässleholm för invandring. Vi ska vägra ta emot folk som anvisas hit och motarbeta privata aktörer som vill starta asylboenden.

Många bosätter sig spontant i Hässleholm, hur kommer ni åt det?

– Det är naturligtvis svårt att komma åt, men vår ambition är att stoppa invandringen så mycket det bara går. Arbetslösheten är jättehög liksom brottsligheten, säger Patrik Jönsson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons