Annons

Kompassen fick nya lokaler: ”En riktig lyx”

Östra Göinge • Publicerad 16 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Anja Juntikka, Sofia Nilsson och Mattias Sjöstedt, invigning av Kompassen i Knislinge.
Anja Juntikka, Sofia Nilsson och Mattias Sjöstedt, invigning av Kompassen i Knislinge.

Kompassen är en samlingspunkt i den kommunala socialpsykiatrins öppna verksamhet med inriktning på fritidsaktiviteter för personer med psykisk ohälsa.

Juntikka och hennes kollega Mattias Sjöstedt är båda mycket nöjda med Kompassens nya hem i anslutning till Västanvid i Knislinge.

Annons

– Det är jättebra, säger Sjöstedt när Norra Skåne synar lokalerna under nyinvigningen.

Kompassens personal och besökare har varit vana vid mer eller mindre provisoriska lösningar, men nu har de landat i fräscha lokaler.

Det finns plats för såväl hobbyverksamhet som lugnare samvaro och så har kompassen fått ett stort kök där besökarna kan baka och laga mat.

– Den sociala samvaron är väldigt viktig, säger Arja Juntikka.

Förra året bestämdes att kommunen ska satsa på en sammanhållen socialpsykiatri med boende (Nakterhuset), boendestöd och träffpunkt (Kompassen). Och nu har bitarna fallit på plats.

– Äntligen. Det känns jätteroligt. Att ge socialpsykiatrin bra förutsättningar är otroligt viktigt, säger Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet.

Pernilla Hallberg, enhetschef, menar att det är glädjande och spännande att socialpsykiatrin kan erbjuda en bred grupp människor stöd utifrån ett individuellt behov:

– Det kan vara allt från att komma hit för social samvaro över en kopp kaffe till att erbjuda heldygnsboende på Nakterhuset.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons