Annons

Rökedamerna befäste sin plats i serietoppen

Sport Rökedamerna svarade för en kontrollerad insats
Sport • Publicerad 17 november 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Rökemålvakten Emelie Persson glänste mot Engelholm.
Rökemålvakten Emelie Persson glänste mot Engelholm.

Hemmalaget kom till spel utan backen Ida Frostensson och den unga lovande centern Klara Jansson. Men då Röke den här säsongen har en bred trupp så innebar det ingen större försvagning.

– Vi har en bra konkurrens i truppen. Förr om åren var vi beroende av kedjan med Anna Gunnarsson, Sofia Eliasson och Marika Bengtsson. Nu har vi tre jämna och bra femmor, säger Träff som fick se en mållös förstaperiod.

Annons

Bästa chansen hade Röke då Marika Bengtsson snurrsköt ett skott med bara sekunder kvar av perioden.

– Engelholm är ett lag som släpper till väldigt lite chanser, förklarar Röketränaren.

Vars lag gjorde matchens första mål endast 43 sekunder in på mellanperioden. Sofia Eliasson spelade in till Matilda Persson som volleysköt bollen bakom Maja Bengtsson i gästernas mål. I den sjätte minuten ökade Hanna Simonsson till 2–0 på en kontring.

Engelholm hade sina chanser men då var matchens lirare Rökemålvakten Emelie Persson med på noterna. Hon svarade till och med för en assist då Sofia Eliasson gjorde 3–0 på ett exakt utkast från Persson.

– Tre riktigt snygga mål som föregicks av bra spel, myser Träff.

Röke fick börja den tredje perioden med en spelare mindre när Fanny Berglund hade fått två minuter för otillåten trängning. Då kom också Engelholms mål genom Sandra Lilja.

– Emelie var fantastisk i matchen med bara en insläppt kasse, berömmer Rickard Träff vars lag har ett snitt på bara två baklängesmål i per match.

Med vinsten behöll Röke serieledningen. De är en pinne före Malmö Ungdom och Stanstad men har en match mindre spelad.

– Så i praktiken är vi fyra poäng före. Skönt att skaffa det här lilla brytet, säger Träff vars Röke på nytt spelar hemma på onsdag mot IBK Lund.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons