Annons

Sju nya bekantskaper för IFK och HIF

Sport Daniel Nilsson och Dan Olofsson gillar förslaget.
Sport • Publicerad 18 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Både IFK Hässleholms tränare Daniel Nilsson och Hässleholms IF:s tränare Dan Olofsson gillar förslaget som kom på fredagen.

– Jag tycker att det känns som en positiv serie. Det är väldigt kul med Sölvesborg, Bromölla och Nosaby så att vi får ha de här derbyna som spelarna tycker är roliga att spela. Jag hoppas och tror att det kommer mycket publik till de matcherna, säger Daniel Nilsson.

Annons

– Ser jättekul ut! Spännande med lite nya lag. Vi har ju varit nere i Malmö rätt mycket de senaste åren, säger Dan Olofsson.

Från början såg det inte ut att bli särskilt stora förändringar i serien men när Qviding drog sig ur och Sölvesborg fick en friplats i tvåan fanns det plötsligt ett lag ”för mycket” i den östra division två-serien. Därför ritades kartan om.

Malmölagen Prespa Birlik, IFK Malmö och Kvarnby försvann, eller flyttades över till den västra Götalandstvåan.

Nya lag i serien är Assyriska Turabdin (Jönköping) och Dalstorp (Tranemo) som flyttats över från västra Götaland. Dessutom tillkommer fem lag som har flyttats upp från division tre; Bromölla, Nosaby, Sölvesborg, Nässjö och Råslätt (Jönköping).

– Det blir en kul utmaning att få möta nya lag från Småland. Det har vi gjort framgångsrikt under den här säsongen, konstaterar IFK-tränaren.

Inga degraderade division ett-lag har hamnat tillsammans med HIF och IFK.

Ett drömläge för de båda toppaspiranterna? Nja, det vågar varken Olofsson eller Nilsson slå fast.

– Tittar man på Dalstorp var det ett topplag som var nära att gå upp. Året innan var de nära att trilla ur. I tvåan kan det bytas ut många spelare mellan säsongerna och det kan vara stora skiftningar. Det är lite för tidigt att dra några slutsatser, säger Nilsson och Olofsson är inne på samma linje.

Hur stor risk är det att serieförslaget överklagas?

– Spontant kan jag förstå om Österlen och Mladen (Blagojevic, tränaren) tycker att de har hamnat i ett jättetufft läge. De har många Malmöspelare i laget och får åka långt till nästan varje match så de blir hårt drabbade. Men så är det egentligen varje år, man blir drabbade på olika vis. Vi Hässleholmslag har det ganska bra som ligger mitt i, säger Olofsson.

Annons

Avståndsmässigt blir summan av kardemumman ungefär densamma som i år.

– Scoutingmässigt är det lite lättare och snabbare att ta sig till Malmö men nu får man väl bli stammis längs E4:an, konstaterar Daniel Nilsson.

Om föreningarna har synpunkter på det lagda förslaget ska dessa lämnas genom berört distriktsförbund senast den 23 november.

Förslag division två östra Götaland:

Asarums IF, Assyriska Turabdin, Dalstorps IF, Hässleholms IF, IFK Hässleholm, IFK Berga, IFÖ Bromölla, Lindsdals IF, Nosaby IF, Nässjö FF, Råslätt SK, Räppe GoIF, Sölvesborgs GoIF, Österlen FF.

bild 1/3
... och det är HIF:s Dan Olofsson också.    Foto: Jörgen Johansson
Serieförslaget där lagen i division två östra Götaland utgörs av de gröna plupparna på kartan.
Förre IFK-tränaren Daniel Nilsson får lämna Ifö Bromölla. Foto: Stefan Sandström/arkiv
... och det är HIF:s Dan Olofsson också.    Foto: Jörgen Johansson
Serieförslaget där lagen i division två östra Götaland utgörs av de gröna plupparna på kartan.
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons