Annons

Osbysonen vill ha stolpe in

Sport • Publicerad 19 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I onsdags åkte OIK på en snöplig bortaförlust mot Boro/Vetlanda med 4-3 efter att ha tappat ledningen i mitten av tredje perioden.

Efter matchen konstaterade tränaren Ola Higgins att Osby presterat tillräckligt för att vinna matchen och känslan hänger i även dagarna efter.

Annons

– Ju mer jag tänker på matchen mot Boro desto bättre tycker jag att vi spelade. Vi borde ha vunnit den helt enkelt. Tyvärr släpper vi in alldeles för många mål, säger Higgins.

För kvitteringen till 2-2 i Boromatchen stod forwarden Daniel Petersson och målet innebar hans fjärde kasse för året.

– Jag håller med (Higgins reds. anm.) om att vi borde ha vunnit. Vi äger matchen, säger Petersson och utvecklar:

– Men när vi får en kasse emot oss blir det lite stimmigt. Spelarna börjar att tänka på det och det uppstår någon slags skräck när vi släpper in mål.

Stolpe ut är ett sätt att sammanfatta OIK-säsongen hitintills. Uddamålsförlusterna har duggat tätt samtidigt som truppen varit hårt ansatt av skador och sjukdomar. Daniel Petersson är dock en av de spelare som lyckats hålla sig frisk och från skador.

– På slutet har det trillat in några puckar för mig vilket är skönt för egen del och för laget. Men jag har haft lägen att göra ännu fler mål, säger han och suckar.

I en idrott där spelare kommer och går har Daniel Petersson, som både kommer ifrån och bor i Osby, varit klubben trogen under hela sin aktiva karriär.

– Och så lär det nog förbli, tippar han.

Således betyder föreningen en hel del för honom och han berättar att det är lite av en speciell känsla att skrinna in på isen i Osby Ishall.

– Det är klart. Jag känner de flesta på läktaren och jag vill ju det bästa för föreningen, säger han och funderar själv vidare:

Annons

– Division 3... Det får aldrig hända. Jag tänker nog mer på det än spelarna som kommer utifrån, säger han och betonar att han absolut inte tror att laget kommer att trilla ur tvåan.

Nästa drabbning väntar imorgon då topplaget Värnamo kommer på besök. När lagen möttes i Småland tidigare under säsongen vann smålänningarna med 3-0, men inför säsongen drog Osby det längsta strået i en träningsmatch.

– Vi har absolut chansen. Spelar vi som vi ska och gör som tränaren säger kommer det att gå bra, säger Petersson.

En ljuspunkt i Osbylägret inför matchen är att flera spelare ser ut att vara på väg tillbaka. Bland annat ska Axel Blomqvist vara tillgänglig för spel.

– Han är viktig för oss så det känns jättebra. Positivt att vi börjar få en full trupp nu när det varit struligt ett tag, säger Ola Higgins.

Förhoppningen är nu att OIK ska kunna hålla tätt bakåt, att oturen tar slut och att pucken studsar stolpe in istället.

– Spelar vi som vi gjorde mot Boro kommer vi att ha en bra chans, avslutar Higgins.

bild 1/2
Osby-produkten Daniel Petersson är ett av Glimma-förvärven. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv.
Imorgon tar OIK emot Värnamo på hemmaplan. Daniel Petersson hoppas att den spelmässiga trenden från Boromatchen senast ska hålla i sig. 	                    foto: Jörgen Johansson/arkiv
Osby-produkten Daniel Petersson är ett av Glimma-förvärven. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv.
Imorgon tar OIK emot Värnamo på hemmaplan. Daniel Petersson hoppas att den spelmässiga trenden från Boromatchen senast ska hålla i sig. 	                    foto: Jörgen Johansson/arkiv
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons