Annons

Lönsboda höjer blicken uppåt

Sport • Publicerad 20 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Hemmalaget fick en mardrömsstart på matchen och var i underläge ned 0–2 efter tio minuter. Lukas Björkheim reducerade till 1-2 efter 14,59 men 57 sekunder senare kom ytterligare ett bortamål som betydde 1–3 vilket var resultatet efter en period.

– Vi lärde oss hur de spelade och kunde sedan i den andra perioden ta över spelet, säger Nilsson.

Annons

På lite mer än sex minuter kunde Lönsboda under den första halvan av perioden vända matchen. Först reducerade Robin Nilsson till 2–3, Gustav Bertilsson kvitterade till 3–3 medan Lukas Björkheim satte ledningsmålet till 4-3.

– Vi spelade riktigt bra och var väldigt kompakta. Sedan så såg vi till att utnyttja våra kontringar, berättar Timmy Nilsson som för övrigt assisterade till ledningsmålet.

Mattias Pettersson ökade på hemmaledningen till 5-3 fyra minuter in på den tredje perioden.

Palmstaden reducerade till 4–5 med fyra minuter kvar men kunde aldrig etablera någon riktig press.

– Efter vårt 5–3-mål kändes det som att det var en transportsträcka. Det var lite nervöst efter deras mål men vi höll bollen inom laget så det var aldrig någon riktig fara, menar Nilsson som ger ett litet extra plus till sin målvakt André Pettersson.

– Han var duktig idag även om jag betecknar det som en riktigt bra laginsats.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons