Annons

Nordostskåning i liberaltoppen

Skåne Riksdagsman Christer Nylander från Kristianstad utsågs till andre vice ordförande vid Liberalernas landsmöte i Västerås i helgen.
Publicerad 20 november 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Christer Nylander, 49, vill föra ut liberal värdegrund.
Christer Nylander, 49, vill föra ut liberal värdegrund.

Han blir det förste liberalen från Nordostskåne som tar säte i partiets högsta ledning.

Han kom in i riksdagen 2002 och är i dag vice ordförande i utbildningsutskottet och gruppledare för sitt parti riksdagen.

Annons

– Jag är väldigt glad för att få det här förtroendet. Nu är allt fokus på valrörelsen, som ska lyfta Liberalerna i nästa val, säger han.

Han är nöjd med att de interna konflikter som har påverkat partiet negativt det senaste året nu har lagts åt sidan och att alla står enade för framtiden.

– Liberala värderingar har satts på prov i hela Europa. Därför är det viktigt att vi betonar och lyfter fram detta. Frihet under ansvar löser samhällets utmaningar, säger Christer Nylander.

Landet står inför stora utmaningar. Integration och bekämpande av kriminalitet står högt på väljarnas önskelista.

– Vi måste satsa på skolan. Hög kvalitet på lärare i utsatta områden kräver bättre betalt och en omfördelning av resurser dit behövs.

Liberalerna vill slopa strafförkortning, införa anonyma vittnen och en se en plan för att höja polisyrkets status.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons