Annons

Explosion i flerfamiljshus på Möllevången

Malmö En detonation inträffade sent på måndagskvällen i ett bostadshus på Södervärnsgatan.
Malmö • Publicerad 21 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Polis och räddningstjänst på plats på Södervärnsgatan i Malmö efter en explosion natten till tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polis och räddningstjänst på plats på Södervärnsgatan i Malmö efter en explosion natten till tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet inkom klockan 23.27. Det var boende på Möllevången som larmade om en kraftig detonation. Polis, räddningstjänst och ambulans åkte till Södervärnsgatan och väl framme konstaterade polisen att något exploderat i ett flerfamiljshuset och två lägenhetsdörrar och en hiss har skadats i samband med explosionen.

Men enligt SVT ska det vara totalt tre dörrar som skadats och i den lägenheten som explosionen var riktad mot befann sig en familj.

Annons

– Det är en kraftig detonation så det är ingen banger eller liknande som smällt. Men enligt familjen ska det inte finnas någon hotbild, säger Daniel Jonasson, inre befäl på Malmöpolisen till SVT.

Några skadade personer hittades inledningsvis inte. Men enligt SVT ska en person vara förd med ambulans till sjukhus.

Nationella bombskyddet kallades in under natten till tisdagen och våningsplanet spärrades av i väntan på undersökning av teknikerna.

Klockan 04.20 var teknikerna klara och avspärrningarna är borttagna från platsen.

Vad det är som exploderat, eller varför, är inledningsvis oklart.

– Vi har våra teorier men det är ingenting som jag tänker kommentera i nuläget, säger Mikael Lind till Kvp vid fyra-tiden.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons