Annons

Försökte muta trafikinspektör – åtalas

Malmö När mannen för sextonde gången misslyckades med körprovet ska han ha försökt att muta trafikinspektören. Men den gubben gick inte, och nu åtalas mannen.
Malmö • Publicerad 21 november 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Allt började som ett normalt körprov på Trafikverket i våras. En 60-årig man satte sig i bilen tillsammans med en nyanställd trafikinspektör och de körde iväg.

Färden beskrivs som allt annat än bekväm av inspektören. Mannen körde enligt uppgift rent trafikfarligt och inspektören var flera gånger tvungen att nödbromsa bilen.

Annons

Samtalet fortsatte en stund tills mannen än en gång ska ha försökt att räcka över mutan till inspektören, som då avbröt samtalet.

I förhör har mannen berättat att han klarat teoriprovet ett flertal gånger, men misslyckats på körprovet åtminstone sexton gånger. En stor del av hans inkomst går enligt mannen till att betala för proven.

Enligt uppgifter från Trafikverket hade mannen den 20 september gjort totalt 21 körprov – men misslyckats på samtliga. Han ska bland annat ha kört mot rött, inte lämnat företräde åt fotgängare och svajat med bilen.

Mannen åtalas nu misstänkt för givande av muta vid Malmö tingsrätt.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons