Annons

Välkänt och helt nytt för Vittsjö i cupen

Sport • Publicerad 21 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Thomas Mårtenssons Vittsjö ställs mot Rosengård, KDFF och Qviding.   Foto: Jörgen Johansson
Thomas Mårtenssons Vittsjö ställs mot Rosengård, KDFF och Qviding. Foto: Jörgen Johansson

På måndagskvällen lottades Svenska cupens gruppspel i Globen i Stockholm. De 16 lagen delades inför lottningen in i två geografiska grupper med de fyra högst placerade lagen i årets allsvenska som seedade och på förhand placerade i varsin grupp.

När Norra Skåne når Thomas Mårtensson har han ännu inte fått reda på att Vittsjö lottats in i grupp 2 tillsammans med Rosengård, KDFF och Qviding.

Annons

– Jaha, vad kul! Ett lag som man inte känner till. Qviding... är det Göteborg vi ska ställa in kompassriktningen på då? Det är ett lag som jag aldrig någonsin har mött i damsammanhang.

Qviding FIF slutade sexa i division ett mellersta Götaland och tog sig vidare i Svenska cupen efter att ha slagit ut Mossens BK på straffar.

Övriga två motståndare känner Thomas Mårtensson och Vittsjö väl till.

– Rosengård är alltid roligt att möta och Kristianstad har vi faktiskt inte mött så många gånger i träningsmatcher.

Med två bokade träningsmatcher mot nya allsvenskarna Växjö DFF (1 februari) och LB07 (7 april) tycker Vittsjötränaren att försäsongen knyts ihop på ett bra sätt.

– Vi strävar efter att ha hela truppen på plats när vi drar igång igen den 9 januari.

Så tidigt har Vittsjö aldrig haft en komplett trupp i träning under de sex åren i allsvenskan.

– Nej, det har aldrig hänt. Men det behöver vi ha, inte minst med tanke på Svenska cupen. När spelarna ansluter vid olika tidpunkter befinner de sig i olika faser och får nästan ha individuella program, det håller inte i längden. Vi måste ha med alla från början och så kan man finjustera lite på slutet.

Har några spelare aviserat att de ska sluta eller lämna inför nästa säsong?

– Inte än så länge, peppar, peppar. Det är klart att det är folk som har anbud från olika håll men ingen har sagt att de ska lämna.

Matchdagar i damernas gruppspel är 10–11 februari, 17–18 februari och 10–11 mars. Gruppsegrarna är klara för semifinalerna som spelas den 18 mars. Finalen avgörs den 13 maj.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons