Annons

Knasiga traditioner föder humor

Publicerad 22 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Tillsammans med Hasse Brontén, Marika Carlsson och Robin Paulsson ger sig Emma Knyckare (nere i mitten) ut på julturné. Foto: Pressbild
Tillsammans med Hasse Brontén, Marika Carlsson och Robin Paulsson ger sig Emma Knyckare (nere i mitten) ut på julturné. Foto: Pressbild

– Det är det ingen som vet. Hela grejen är väl att det inte är så kul med jul och då får man ju göra det roligt. Det är mycket att man ska umgås med familjen och nära och kära och sitta och vänta och ha det tråkigt och då kan det vara kul att gå och skratta lite och ta en paus, säger Emma Knyckare.

Annons

Samtalet med Emma Knyckare skvallrar om ett förhållande till högtidernas högtid som förändrats med tiden. Ett senkommet accepterande, kanske till och med omfamnande av absurda traditioner som till exempel att köpa massor av dyra julklappar som bara några dagar senare kommer att vara betydligt billigare på mellandagsrean.

Det är en otrolig förändring av julen när man får barn.

Det är lite absurt också med triss-lotter till 14- och 12-åringar …

Annons

Emma Knyckare upptäckte redan som barn hemma i halländska Rolfstorp, hos grannarna Tuttan och Rolf, att hon tyckte om att vara rolig och locka till skratt.

En turné i tjugoårsåldern med Riksteatern ledde till att Marcus Johansson från Malmöbaserade komediklubben Oslipat fick upp ögonen för henne och fick henne att komma och prova på stand up.

Det verkar skítläskigt att ställa sig på scen ensam och utan skyddsnät.

Du sa i en intervju i SvD att du var i ett mellanläge mellan att älska och hata stand up.

Fakta:

Christmas Comedy kommer den 27 november till Kulturkvarteret i Kristianstad och den 5 december till Lunds stadsteater.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons