Annons

Tonårsidolen David Cassidy död

Personligt Han sålde över 30 miljoner skivor och medverkade i många filmer och tv-serier.
Personligt • Publicerad 22 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Den tidigare tonårsidolen David Cassidy har avlidit i en ålder av 67 år.

Han vårdades på sjukhus sedan förra veckan och var i akut behov av en levertransplantation men dog av organsvikt.

Annons

Han föddes 1950, son till musikalartisterna Evelyn Ward och Jack Cassidy. Föräldrarna skildes då David var liten och fadern gifte om sig med musikalartisten Shirley Jones, som snart blev ett stort filmnamn från bland annat Oklahoma!, Carousel, The Music Man och Elmer Gantry.

Den unge David gick i sina föräldrarnas fotspår och gjorde debut på Broadway som 19-åring, då han spelade mot Shirley Jones i hennes nya tv-show The Partridge Family.

Serien fick oerhörda framgångar och David Cassidy slog igenom med sin sångröst. Tv-showen handlade om en familj som bildar ett popband, och även om handlingen var fiction så släppte de flera plattor som I think I love You, som hamnade etta på Billboardlistan 1970. Deras julplatta sålde bäst av alla skivor i USA 1971.

1972 gav David Cassidy ut sitt första soloalbum, Cherish och därefter turnerade han inför fullsatta arenor. På 70- och 80-talet var han oerhört populär både i USA och i Storbritannien och han hade flera roller på Broadway.

Han spelade även in en rad filmer och medverkade i tv-serier som Malcolm in the middle och CSI samt sålde över 30 miljoner skivor.

Han drog sig slutligen tillbaka i februari detta år, efter att ha berättat i tv-showen Dr Phil att han diagnostiserats med demens.

Han var gift tre gånger och efterlämnar en dotter och en son.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons