Annons

Fokus på fagott

Osby Prisad musiker till OsbyOsby.
Osby • Publicerad 23 november 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Sebastian Stevensson spelar fagott i Musikskolans konsertsal på lördag.
Sebastian Stevensson spelar fagott i Musikskolans konsertsal på lördag.

Prisad musiker till Osby

Osby. Sebastian Stevensson, 2016 års vinnare av Solistpriset, spelar i Osby lördag klockan 16.00. Tillsammans med Asuka Nakamura, piano, och Mathias Kjøller, klarinett ger han en konsert i Musikskolans konsertsal.

Juryns motivering till Solistpriset lyder: ” Vår vinnare tilldelas Solistpriset för sin virtuosa behärskning i världsklass av sitt instrument och sin starka förmåga att kommunicera med publik och medmusikanter”. Solistpriset genomförs av Kungliga musikaliska akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs symfoniker samt Inge och Einar Rosenborgs stiftelse för svensk musik. Sebastian Stevensson har nu gett sig ut på vinnarturné i hela Sverige. Han är numera solofagottist i Danmarks radio symfoni-orkestret och undervisar vid Det danske kongelige musikkonservatorium.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons