Annons

Inga tåg på sträckan Lund-Hässleholm i helgen

Nyheter Trafikverket ska byta kontaktledningssystemet på Södra stambanan. Detta gör att tågtrafiken på sträckan Lund-Hässleholm kommer vara avstängd i helgen.
Publicerad 23 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT-bild
Foto: TT-bild

Kontaktledningssystemet på Södra stambanan är gammalt och slitet och behöver bytas. Detta för att öka driftsäkerheten och få trafiken att rulla mer tillförlitligt.

Arbetet inleds nu i helgen, och medför att tågtrafiken mellan Lund C och Hässleholms C kommer att stängas av. Stoppet sträcker sig från lördag klockan 01.15 till måndag klockan 03.00. Samtidigt genomförs även andra underhållsarbeten.

Annons

De inställda tågen ersätts av bussar. Även Pågatåg på andra sträckor kommer påverkas av arbetet.  SJ:s tåg omfattas dock inte, utan leds om via andra banor.

Tågtrafiken på sträckan kommer även vara avstängd helgerna 25-27 november och 9-11 december med anledning av arbetet på banan.

Hela arbetet planeras att vara klart under 2018, med efterarbeten under 2019.

Mikael GammSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons