Annons

Två Tyringedebutanter i SHL – samma kväll

Sport • Publicerad 23 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Jättekul att Bondesson, som jag växt upp med även om han är lite yngre, fick chansen, menade Simon Ericsson, 19, som redan tidigare i höst fick chansen i Malmös A-lag.

Men då gällde det Champions League och det var vissa skillnader för Ericsson när det nu gällde SHL och möte med Frölunda.

Annons

– Mycket mer folk på läktaren (6 000 i Malmö Arena) och vi mötte ju också ett betydligt bättre lag, berättade Simon Ericsson som spelade sjunde back och fick göra byten både i första och andra perioden.

Bland annat var han på isen när Redhawks tog ledningen med 1–0 efter 12.44. Så långt hade Ericsson också plusstatistik.

– Men sedan var jag inne på ett baklängesmål i mitten av den andra perioden, säger Simon Ericsson som normalt håller till i Redhawks J20-lag.

– Senaste tiden har jag dock tränat med Pantern (Hockeyallsvenskan) och så en del med Redhawks A-lag.

Kan det bli så att du spelar även med Pantern?

– Ja, det kan det absolut, säger Simon Ericsson som lämnade Tyringe för Malmö Redhawks J20-lag den här sommaren.

Hos Malmöjuniorerna är Ericsson också lagkapten.

I Ängelholm debuterade alltså samtidigt 17-årige Jakob Bondesson när SHL-jumbon Rögle tog en nödvändig hemmaseger mot Örebro.

– Började träna med A-laget i måndags och var ju sjunde back så det blev lite mer än 50 sekunder på isen för mig, säger Jakob Bondesson som dock tyckte att det var en fantastisk upplevelse.

– En annan värld och ett annat tempo och spel i SHL, förklarar Tyringeprodukten som lämnade moderklubben 2015 och numera pluggar och bor i Ängelholm.

Annons

Bondesson har också blågula meriter då han fanns med i det svenska U16-landslaget 2016.

Kan det bli fler matcher för dig i Rögles A-lag?

– Absolut men det beror förstås på hur skadeläget i laget ser ut framöver. säger Bondesson vars Rögle närmast har bortamöten med Frölunda (torsdag) och Djurgården (lördag).

Och två Tyringekillar som debuterade i SHL samma dag?

– Ja, lite kul eftersom Simon och jag känner varandra så väl och vi har haft lite kontakt via sociala medier idag och pratat om debuterna, skrattar Jakob Bondesson.

bild 1/2
Jakob Bondesson debuterade för Rögle i SHL.
Foto: JAN RYDÉN/ARKIV
Simon Ericsson debuterade för Malmö i SHL.
Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Jakob Bondesson debuterade för Rögle i SHL.
Foto: JAN RYDÉN/ARKIV
Simon Ericsson debuterade för Malmö i SHL.
Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons