Annons

Ore starkast i Göingederbyt

Sport • Publicerad 24 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

BK Ore drog det längsta strået i brottningsderbyt mot Ballingslövs BK och vann till slut med 23-15.

Men starkast på mattan var i själva verket hemmalaget, som vann fyra av sex matcher. Dessvärre fick de lämna WO i viktklasserna 59 kg och 85 kg och således gick den sammanlagda vinsten till Ore.

Annons

– Jag tycker att vi gör en mycket bra insats. På förhand trodde jag nog inte att vi skulle vinna 66 procent av matcherna, säger Ballingslövsledaren Bertil Bernersson.

Flera av matcherna var av det tuffare slaget och gick tiden ut. En av de tajtare bataljerna utkämpades mellan Ballingslövs Anton Olsson och Ores August Eriksson.

– Jag är helt slut och lite förvånad över att August var en sådan krigare, säger Ballingslövs Anton Olsson som till slut vann matchen.

En annan Anton Olsson, nämligen BK Ores, vann sin match på WO. Från sidan fick han ändå se sitt lag bärga lagsegern och var sammantaget nöjd med lagets insats.

– Jag tycker att vi fick flera bra matcher. Vi kom för att göra vad vi skulle, vinna, och det gjorde vi, säger han.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons