Villapriserna har ökat kraftigt i Hässleholm

Hässleholms kommun kommer på tredje plats på listan över kommunerna i Skåne där villapriserna stigit mest jämfört med för 10 år sedan. Detta visar en ny undersökning.

Det är Svensk Fastighetsförmedling som gjort undersökningen med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik. I Hässleholm ligger ökningen på 58 procent, bara två procentenheter bakom Svedala på förstaplatsen.

Även i Skåne som helhet har villapriserna ökat kraftigt. I över hälften av kommunerna ligger ökningen över 40 procent. Särskilt i kranskommunerna till Malmö, Lund och Helsingborg är ökningen stor.

– Det råder fortfarande brist på villor i Skåne. Framöver väntar vi oss stabila prisökningar och en mer sund försäljningstakt i Skåne. Men jag blir samtidigt inte förvånad om priserna fortsätter uppåt. Om amorteringskravet skärps finns det risk för ytterligare inlåsningseffekter på villamarknaden. Framförallt bland äldre med låga årsinkomster. Det kommer resultera i en ännu lägre omsättningstakt och färre hus till salu, vilket i sin tur kommer att driva upp priserna, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö, i ett pressmeddelande.

Sett till hela landet står Göteborg för den största prisökningen, nämligen 84 procent.

Dagens fråga

Har du någon gång slutat med ett beroende?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×