Annons

Inget medaljspel för systrarna Wegner

Sport • Publicerad 27 november 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Cajsa Wegner. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Cajsa Wegner. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Cajsa inledde VM-seniordebuten på topp och noterade 238 och 223 men i serie 3-5 kom det lite grus i maskineriet. Med en avslutning på 212 såg Cajsa till att gå i mål på 1175. En helt okej debut på den tuffa oljeprofilen Beijing. Hennes parkamrat Nina Flack hade 1 227.

Jenny Wegner fick inte till någon fullträff utan slutade 28:a med 1 224.

Annons

Övriga svenskor höll sig också strax över eller strax under pari; Ida Andersson (1238, 17:e), Sandra Andersson (1203, 43:a) och Isabelle Hultin (1172, 61:a). Svenskorna levererade en jämn laginsats som dock saknade topp.

Eftersom resultatnivån var så pass låg på den svåra oljeprofilen var svenskorna bara några misstag ifrån att få spela om medaljer. När underlaget är så pass svårt som det är i Las Vegas kommer tålamod att vara väldigt viktigt. Att täcka rutor och ta dubblarna när de dyker upp räcker långt.

För att nå medaljspelet krävdes slagpoäng över 1 300.

– Vi är vana vid att man måste snitta 225 för att ta medalj på mästerskapen. Nu måste vi ställa om huvudet och ändra lite på inställningen, säger Ida Andersson.

20-åriga Cajsa Wegner fick en riktigt bra start på sitt första senior-VM och låg tvåa efter två spelade serier. Sedan hängde hon inte med i förflyttningarna när banorna förändrades.

– Det tar jag med mig till nästa start: att våga göra större förflyttningar, att inte hamna i det mellanläget som jag hamnade i idag, säger Perstorpstjejen till swebowl.se.

Bland de fyra spelare som tog sig till semifinal och därmed säkrat medalj fanns Danmarks rutinerade Mai Ginge Jensen som spelar med SBC i den svenska elitserien och gick in på 1312 tillsammans med Hongkongs helikopterspelare Shuk Han Chan.

Även de andra två semifinalplatserna gick till Asien genom Japanskan Futaba Imai som slog dagens högsta serie (278) och totalt fick 1322. Bäst för dagen var Koreas Haeni Hong som från vänstersidan drog in 1330 med uretanklot. Semifinaler och final avgjordes på måndagskvällen.

Nästa distans för systrarna Wegner och de svenska damerna är 2-manna.

Det avgörs i kväll svensk tid.

Norra Skåne
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons