Annons

Restalliansens vann budgetslaget

HÄSSLEHOLM Restalliansen fick igenom sin budget med siffrorna 18-13. den avhoppade SD-ledamoten Anita Johannesson röstade på alliansens budget.
Hässleholm • Publicerad 27 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

De rödgröna blocket med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centern deklarerade redan tidigt att de skulle rösta på sitt förslag och avstå i omröstningen om de övriga tre förslagen, Sverigedemokraterna stod för kommunstyrelsens förslag, samt alliansens och Folkets Väl.

Annons

Patrik Jönsson, SD:s mest framträdande namn och person i Sverigedemokraterna var inte förvånad över utgången i omröstningen.

Det var länge osäkert var de två politiska vildarna och tidigare Sverigedemokraterna Rudbrink och Anita Johannesson skulle lägga sina röster.

– Det blev som vi hoppades, men jag var inte säker. I den första propositionen visste jag inte hur de politiska vildarna skulle rösta, och jag var inte helt säker i den andra voteringen heller. Nu kan vi förhoppningsvis få lite arbetsro, säger Lars Johnsson (M).

Budgetmaran i Kulturhuset varade i hela tio timmar. Det avgörande beslutet om budgeten kom först vid klockan 19.30.

Annons

bild 1/5
Fullmäktigeveteranen Bengt Andersson (S) satt som åhörare.Foto: Jörgen Johansson
Budgetomröstningen
Douglas Roth (M). Foto: Jörgen Johansson
Tissel och tassel. Robin Gustavsson (KD) och Pär Palmgren (M) överlägger.Foto: Jörgen Johansson
Bengt-Göran Rudbring fick hoppa in på ett av Sverigedemokraternas mandat. Foto: Jörgen Johansson
Fullmäktigeveteranen Bengt Andersson (S) satt som åhörare.Foto: Jörgen Johansson
Budgetomröstningen
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons