Annons

Refuger och kantsten är i vägen för marknad

Lönsboda Den gamla busshållplatsen skulle förvandlas till en yta för marknader och aktiviteter i Lönsboda, för att däremellan fungera som parkering. Nu anser flera Lönsbodabor att det endast blivit en parkering. Någon marknad får inte plats på ytan.
Osby • Publicerad 28 november 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Lönsboda 2017-11-27. Tommy Johansson och andra Lönsbodabor är upprörda över att man byggt flera refuger på den nya marknadsplatsen.
Lönsboda 2017-11-27. Tommy Johansson och andra Lönsbodabor är upprörda över att man byggt flera refuger på den nya marknadsplatsen.

Tommy Johansson som är ordförande i samhällsföreningen i Lönsboda är irriterad över att den tänkta marknads- och aktivitetsplatsen inte blev som det var tänkt från början.

Han berättar att kommunen träffade föreningar i Lönsboda i samband med diskussioner om vad som skulle göras med den gamla busshållplatsen. Man ville nämligen ha in synpunkter och önskemål.

Annons

Eftersom det fanns ett behov av en marknadsyta där man även skulle kunna ha andra publika evenemang var det där man landade. På den gamla marknadsplatsen är det tänkt att det ska byggas bostäder.

– Det är jättebra att det byggs bostäder, påpekar Tommy Johansson som också menar att den gamla busshållplatsen som ligger centralt är utmärkt som ny plats för torghandel, marknader och andra aktiviteter.

– Men varför har man byggt flera refuger på platsen? frågar han sig. Hade man plockat bort dem hade man fått en stor sammanhängande yta. Nu får inte torghandlarna plats.

Tommy Johansson förklarar att en handlare behöver en yta på cirka sex gånger sex meter eftersom hen även ska få plats med sin bil. Det innebär att när några få knallar placerat sina marknadsstånd på det tillgängliga området så är det fullt.

Tommy Augustsson (S) som är ordförande i samhällssbyggnadsutskottet berättar att han själv varit och tittat på platsen och att han nu lyft frågan med tjänstemän inom Osby kommun.

– Vi vill givetvis att det ska bli så bra som möjligt, svarar han.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons