Annons

Kommunen står för vattenskuld

HÄSSLEHOLM Kommunen betalar Hässleholms ridhusförenings vattenräkning på 140 000 kronor.
Hässleholm • Publicerad 29 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen och godtar samtidigt, att klubben säger sig ha haft en muntlig överenskommelse om fritt vatten som träffades när ridhuset en gång byggdes.

– Någon gång måste vi sätta ner foten. Alla som visste något om det här har slutat, förklarar Pär Palmgren (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Hässleholms ridhusförening fick en vattenmätare installerad i maj 2013, i syfte att föreningen ska betala för vatten- och avlopp till kommunen. Men så har det inte blivit, efter den första fakturan har de andra fakturorna varit vilande, eftersom det varit oklart om föreningen är skyldig att betala.

Klubben har ingen skriftlig dokumentation som visar, att det ska ha gratis vatten.

Men nu betalar alltså kommunen skulden och hädanefter ska klubben betala sina kostnader för vatten- och avlopp.

– Jag tycker att kommunen varit medskyldig till den uppkomna situationen, det här är ett sätt att bli av med ärendet på ett snyggt sätt, anser Pär Palmgren.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons