Annons

”Jag har inte blivit soffliggare”

Osby/Jönköping Johnny Bergman har under lång tid varit en välkänd profil som både företagare och politiker i Osby kommun. Idag bor han i Bankeryd, spelar kornett i Bankeryds brassband och är medlem i Goa Gubbars Gemenskap.
Osby • Publicerad 1 december 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Johnny Bergman har bott 25 år i Lönsboda och 40 år i Osby. Nu har han flyttat till Bankeryd utanför Jönköping för att komma närmare två av sina barn och deras familjer. Livet som möbelhandlare och politiker har han bytt ut till en tillvaro som pensionär där deltagandet i Bankeryds brassband är kronan på verket. 
ryd.
Johnny Bergman har bott 25 år i Lönsboda och 40 år i Osby. Nu har han flyttat till Bankeryd utanför Jönköping för att komma närmare två av sina barn och deras familjer. Livet som möbelhandlare och politiker har han bytt ut till en tillvaro som pensionär där deltagandet i Bankeryds brassband är kronan på verket. ryd.

Det är en avslappnad och nöjd Johnny Bergman som slår sig ner på Café Bryggan alldeles intill vattnet i Jönköping. Under cirka tre månader har han varit smålänning på heltid.

Annons

Han berättar att han visserligen fått lite kommentarer om att han inte riktigt stampar i takt, men det bör vara förlåtet om bara viljan finns.

Men vad är då Goa Gubbars Gemenskap?

Annons

Efter en stund berättar Johnny Bergman om bokklubben som han också är med i.

Varför blev det just kristdemokraterna?

Annons

Saknar du inte politiken?

I dag den 1 december fyller Johnny Bergman 66 år. Under de senaste åren har han drivit Bergmans möbler i Lönsboda, företaget som hans farfar startade 1913.

Att ha provat på flera olika jobb tycker han är en klar fördel. Men att ta steget in i pensionärslivet är inte dumt det heller.

Vad har då Johnny Bergman för dolda talanger?

Annons

Mot slutet av samtalet avslöjar denna mångsysslande man att han nog har Sveriges största samling av skivor av Pat Boone.

Fakta:

Johnny Bergman har under lång tid varit en välkänd profil som både företagare och politiker i Osby kommun. Idag bor han i Bankeryd, spelar kornett i Bankeryds brassband och är medlem i Goa Gubbars Gemenskap.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons