Tyringe fick äntligen ta en trea i Tyrs Hov Tyringe-HA74 4–2

Sport • Publicerad 6 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Skönt naturligtvis även om vi är ett så mycket bättre lag att vi skall kunna vinna med klarare siffror, ansåg Marcus Norell.

Det var två lag som förlorat mycket under hösten som ställdes mot varandra i Tyrs Hov – och det märktes.

Krampaktigt och massvis med misstag under de 20 första minuterna där dock Tyringe visuellt såg ut att ha ett visst grepp.

Det krävdes dock en backhand från Belmin Mesanovic för att Tyringe skulle förvalta en av sina halvt dussin riktigt klara målchanser.

Då hade klockan redan tickat upp till 16.43 och målet var förmodligen ett av de viktigaste för laget under hösten.

HA 74 körde också någon form av självmordstaktik när man fick ett powerplay strax efter 1–0-målet. Vilket gav Tyringe ett friläge som Filip Fällman utnyttjade obarmhärtigt.

Gästerna bytte målvakt efter första 20 minuterna. Gabriel Popanicic stannade på bänken och Calle Josefsson kom in.

Khalid Ibrahim stal dock fräckt pucken i anfallszon och spräckte Josefsson ”nolla” redan efter 3.53.

Tyringe hade nu ett på alla sätt klart grepp om matchen och från läktarplats var man ganska säker på att Tyringe avgjorde matchen efter knappt 14 minuter när pucken åter låg bakom Josefsson.

Men huvuddomaren Morgan Claesson dömde bort målet och i protesterna därefter fick Tyringe en tvåa som Gustav Andersson utnyttjade till att reducera. 4–0 blev hastigt och för Tyringe mindre lustigt 3–1 – och match igen.

Då hade Tyringe och målvakten Emil Hedman minuterna innan gjort en närmast heroisk insats genom att klara boxspel i tre mot fem i närmare två minuter.

Sista perioden inleddes med att starke Tyringe-centern Måns Carlsson äntligen gjorde mål vilket betydde 4–1. Äntligen eftersom den gode Carlsson annars var målsumpare nummer ett i Tyringe den här kvällen.

Målet gav Tyringe ett lyft och man väntade att siffrorna skulle rinna iväg i hemmafavör.

– Men som tidigare har vi lite problem att spela alla 60 minuterna lika bra, ansåg Marcus Norell som fick se HA74 plocka målvakten och faktiskt få utdelning och göra 4–2 i spel sex mot fyra.

– Blir ju onödigt spännande på slutet med tanke på hur matchen i övrigt såg ut.

I Tyringelaget fanns från HV71 inlånade Adam Malmberg och han gjorde det enkelt och bra trots bara en träning i Tyrs Hov.

– Adam finns kvar även till fredagsmatchen mot Helsingborg medan Albin Lindqvist sparades idag efter sin skada, berättade Norell.

– Men han lär spela innan jul i alla fall.

En eloge den här kvällen bör också gå till Tyringes samtliga backar som slet hårt och oftast hade koll på defensiven. Segern kom också inför ett ödsligt(!) Tyrs Hov där ”all time low” under senare år med bara 604 på läktarna räknades in.

– Vi kämpar på, lovade Marcus Norell vars lag i och med segern passerade Grästorp i tabellen och gick upp på tionde plats.