Foto: TT

Efter #metoo – kungen träffar Akademien

#Metoo Kung Karl XVI Gustaf ska träffa Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius med anledning av avslöjandena om sexövergrepp i anslutning till akademien.

Kopplingarna till den så kallade kulturprofilen vars scen får stora bidrag från akademien – som han även har personliga kopplingar till – och som anklagas för att ha begått sexuella övergrepp i lägenheter som tillhör akademien har försatt den ärevördiga organisationen i en svår kris.

Under torsdagen kommer kungen under torsdagen att ta emot Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius på slottet. Någon närmare anledning till besöket står inte i kalendariet på kungahusets hemsida. Enligt Sveriges Radios Kulturnytt ska anledningen vara ”den senaste tidens händelser”. Det står i akademiens stadgar att kungen ska hållas underrättad om viktiga händelser inom akademien.

Dagens fråga

Tycker du att det är bra att den lägsta pensionsåldern höjs till 64 år?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar