Annons

Ore vann publikfriande derby

Sport • Publicerad 8 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I 59-kilosklassen vann Ores Pontus Gustavsson på wo. Därför fick den viktiga 66-kilosbataljen mellan Albin Jönsson och Anton Nyberg inleda matchen.

– Det är första seriematchen Albin gör efter sin hjärnskakning och eftersom han startade direkt ökade det pressen lite, säger Ores tränare Ronny Persson.

Annons

Jönsson pallade trycket och vann på teknisk överlägsenhet. Fyra viktiga poäng för Ore och Albin Jönsson blev senare utsedd till matchens bästa hemmabrottare.

I 71 kilo vann Ballingslövs Erik Persson på fall mot Alexander Jonerelv efter mindre än en minut och i 75 kilo var det Ore och Algot Källman som vann på fall (mot Pontus Peterson).

Så långt hade allting gått snabbt och enkelt men sedan blev det jämnare dueller. I 80 kilo gick det för första gången till nio minuter när bortatränaren Anton Olsson vann på poäng mot Anton Karlsson med 14–6.

– Det kändes ganska stabilt. Jag hade väl något kast jag fick emot mig, jag hade gärna avgjort tidigare. Men så tränar jag heller inte så mycket längre, säger Olsson.

I 85 kilo vann hemmabrottaren August Eriksson mot 14-årige Rasmus Olsson (som säkert går en ljus framtid till mötes) på teknisk överlägsenhet. 19–8 och avgjort inför de två sista kamperna.

– Vi visste att det skulle bli tufft i dag, vi vet om att de har sina två bästa i de tyngsta klasserna. Men alla gör det de skall och det vi förlorar är tuffa matcher som stod och vägde, säger Ronny Persson.

I 98-kilosklassen blev det brottning på riktig elitnivå när Ballingslövs Jonas Plato vann på poäng, 18–7, mot vårens SM-kombattant Viktor Karlsson. För detta blev Jonas Plato bästa bortabrottare.

– Jonas fick kriga i nio minuter. När lagmatchen är förlorad kan man ta lite chanser och gå in och försöka avgöra, men det gick inte, säger Anton Olsson.

Avslutningsvis gick den andra tvillingbrodern Plato, Jesper, upp mot Oscar Svensson och vann på fall i 130 kilo. Slutsiffrorna blev 20–16 i Ores favör.

– Det var skoj, bra stämning i publiken och mycket kast på mattan, säger Ronny Persson, och Anton Olsson instämmer:

– Alla gör bra matcher men framför allt är det roligt att få möta Ore de här två gångerna.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons