Annons

Röke glimtade till – det räckte mot nästjumbon

Sport • Publicerad 10 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var ett brandskattat hemmalag som inte fick ihop till två fulla femmor.

Ändå var Röke så mycket bättre. Det visade man dock bara sporadiskt.

Annons

– De är svåra att möta. Deras spel passar väl inte riktigt oss och vi gör inte jobbet över hela banan, konstaterar Marika Bengtsson.

– Vi är betydligt skickligare men utnyttjar inte vår fulla potential. De fick ju ganska många chansmål, mycket långbollar och så petas den in, fortsätter Rökeforwarden.

Röke behövde inte förta sig för att gå fram till en 3–0-ledning i första perioden som stundtals var spelmässigt jämn.

Det var vid målen som skillnaderna blev påtagliga. För då hängde inte gästerna med. Hanna Simonsson spelade från egen planhalva upp till en fristående Frida Gustafsson som lekande lätt hängde in 1–0 i krysset efter 8,25.

Röke utökade till 2–0 efter 16,08. Gantofta bjöd Marika Bengtsson på alldeles för mycket tid och yta – och det är livsfarligt. Bengtsson hittade maskan intill den som Gustafsson prickat en stund tidigare.

Med 45 sekunder kvar av första perioden satt också 3–0 bakom Alexandra Hedin i Gantofta-kassen. Backen Maja Gustafsson avancerade från egen planhalva och placerade in trean vid stolproten.

I andra perioden kopplade Röke greppet och hade ett par ypperliga lägen att utöka men det var Gantofta som reducerade genom Johanna Holm.

Det dröjde tolv minuter innan Röke hittade rätt. Då skickade Marika Bengtsson in en pärla från vänsterkanten.

Gästerna gjorde 4–2 halvannan minut senare, återige genom Johanna Holm.

Systrarna Gustafsson fixade 5–2 när Maja hittade Frida med en öppnande diagonalpass.

Annons

Cajsa Engdahl spädde på till 6–2 fem sekunder före periodpausen.

Nu borde det väl ändå vara klappat och klart? Icke!

Två tidiga mål i tredje akten gav Gantofta kontakt och luft under vingarna.

Så glimtade Röke till igen. Några sekunder av briljans och så var det 7-4 i Qpoolen när Marika Bengtsson serverade Sofia Eliasson som klippte till direkt.

Ändå blev det spännande ända in i slutminuterna. Olivia Olsson fick in 7–5 och när klockan stod på 18,20 hade Johanna Holm en boll i stolpens insida.

Röketränaren Rickard Träff var inte nöjd.

– Inte nånstans! Vi möter ett lag som vi på pappret ska slå och då är det givetvis skönt att vinna. Men vi spelar långt under vad vi kan och därav är jag lite förbannad. Men, återigen, det är tre poäng som räknas i slutändan – och bibehållen serieledning, säger Träff och ser ändå ganska belåten ut för att vara missnöjd.

bild 1/4
Rökebacken Maja Gustafsson gjorde 3-0-målet och spelade fram till storasyster Fridas 5-2-mål. Foto: Jörgen Johansson
Röke fick oväntat svårt mot Gantofta men plockade hem en ny trea via 7–5. ”Vi är betydligt skickligare men utnyttjar inte vår fulla potential”, tycker Marika Bengtsson. Foto: Jörgen Johansson
Matilda Persson (14) Röke målfirar tillsammans med lagkamraterna i Röke.  Foto: Jörgen Johansson
Röketränaren Rickard Träff var nöjd med trean... men inte så mycket mer. Foto: Jörgen Johansson
Rökebacken Maja Gustafsson gjorde 3-0-målet och spelade fram till storasyster Fridas 5-2-mål. Foto: Jörgen Johansson
Röke fick oväntat svårt mot Gantofta men plockade hem en ny trea via 7–5. ”Vi är betydligt skickligare men utnyttjar inte vår fulla potential”, tycker Marika Bengtsson. Foto: Jörgen Johansson
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons