Annons

Ännu en gripen för mordbrand

Hässleholm • Publicerad 11 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

På söndagskvällen anhöll polisen ytterligare en person misstänkt för inblandning i fredagens brand i parkeringshuset på Norra Station.

Mannen är i 30-årsåldern och är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Samtidigt har misstankegraden höjts för den 26-årige man som anhölls i lördags. Båda anhållna ska vara kända av polisen sedan tidigare.

Annons

– Mannen som anhölls i lördags har förhörts. Den andre mannen kommer att förhöras under måndagen, säger Martin Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, som i övrigt är förtegen om detaljerna.

På måndagen var tanken att den tekniska undersökningen skulle påbörjas.

Men vid lunchtid tvingades polisen meddela att undersökningen blivit fördröjd på grund av att arbetsmiljön inte räknas som säker för polisens personal.

– Tanken är att genomföra den tekniska undersökningen imorgon (tisdag) eftermiddag istället. Det är högst angeläget att kunna påbörja den, främst för att kunna underrätta bilägarna som undrar. Vi ber om ursäkt för att det blivit så här, det är inte önskvärt för någon part, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Branden förstörde ett flertal bilar och ännu fler fick skador. Många bilägare har under helgen undrat om när avspärrningarna till garaget hävs och de kan hämta sina bilar.

– Jag förstår att det är en olägenhet för folk och att många är arga. Jag hade också varit irriterad om min bil stod där. Men i det här fallet är det svårt, den tekniska undersökningen måste göras först, säger Martin Larsson.

En av förhoppningarna när undersökningen väl genomförs är att det ska finnas kameraövervakning i garaget.

Polisen hoppas även kunna dra nytta av övrig kameraövervakning i närområdet.

– I den bästa av världar finns det kameror i garaget. Men det vet vi ingenting om än. Finns där kameror är vi så gott som hemma, säger Martin Larsson.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons