Annons

Lokalerna ovanför kan bli obrukbara länge

Hässleholm • Publicerad 11 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Ovanför det brandhärjade parkeringshuset huserar bland annat Yrkeshögskolan Syd och Bombardier.

Rök från garaget har sökt sig uppåt i huset och medfört att lokalerna var obrukbara på måndagen och ännu är det oklart exakt hur lång tid saneringen kommer att ta.

Annons

– Våra anställda jobbar hemifrån idag. Kontoret ska inte ha fått andra skador än rökskador. Vi får undersöka och se om vi behöver några temporära lokaler, säger Barbara Grimm, kommunikationschef på Bombardier.

Tony Helm berättar att även YH Syd har fått sot- och brandluktskador i sina lokaler som saneras.

– Dessutom ska avloppet ha bränts av i källaren, så toaletterna fungerar inte, säger han.

Buden om när lokalerna kan vara åtgärdade och klara att åter tas i bruk har varierat kraftigt.

I lördags hade Helm fått besked om att de skulle kunna ha igång verksamheten som vanligt, på söndagen var prognosen något sämre och på måndagsförmiddagen hade prognosen förvärrats ytterligare.

– I förmiddags nämndes 2-6 veckor innan vi kan bruka lokalerna, sa Helm på måndagseftermiddagen och betonade att tidsangivelsen är högst preliminär.

YH har fler lokaler kring Norra Station och även på Jacobsskolan.

Således är förhoppningen att verksamheten ska kunna bedrivas trots branden.

– Vår personal får flytta till tillfälliga lokaler. Men det är små bekymmer i sammanhanget. Kvaliteten på utbildningen löser vi ändå, intygar Tony Helm.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons