Annons

Fyra nya paviljonger till skola i Killeberg

Osby Frågan om trångboddheten i förskola och skola i Killeberg ledde till votering när barn- och skolnämnden sammanträdde i tisdags.
Osby • Publicerad 14 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

S och MP anser att det blir för dyrt att flytta paviljonger från Osby, medan alliansen och SD röstade för det förslaget. Efter votering beslutades att hyra fyra paviljonger och att en uträkning ska göras på vad det kostar.

– Det blev lite dramatiskt, säger Daniel Landin, (S), ordförande i barn- och skolnämnden. Skolan och förskolan i Killeberg har det enormt trångt och det blir jobbigt för både barnen och personalen.

Annons

Frågan var uppe på nämndens förra sammanträde den 21 november. Förslaget är att använda de paviljonger som står väster om kommunhuset i Osby. De används idag som arbetsbodar till Skanskas personal och är inredda för kontorsarbete. De är redan i kommunen ägo och köptes in 1990.

– Men att bygga om dem och flytta dem kommer innebära höga kostnader, säger Daniel Landin. Ingen har räknat på vad det skulle kosta och det var därför vi yrkade på återremiss eftersom vi antar att det skulle bli för dyrt.

– Paviljongerna ska stå där i fyra-fem års tid och borde stå färdiga att användas redan nu, fortsätter han.

Efter votering beslutades att fyra nya paviljonger ska hyras och nämnden får ansöka hos kommunstyrelsen om utökningen av den kostnaden.

– Jag hoppas vi får till det enligt vår önskan hela vägen, säger Daniel Landin, varje dag är viktig för att råda bot på trångboddheten.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons