Annons

Perfekt start för Glimma HK

Sport • Publicerad 14 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Alexander Jönsson inledde målskyttet redan efter 17 sekunder med att göra 1–0. Felix Hesselbom spädde på till 2–0 några minuter senare. Halmstad reducerade i mitten av perioden men Glimma svarade med 3–1 genom Victor Nilsson.

Halmstads Adam Hassel gjorde sedan de tre följande målen i matchen.

Annons

2-3 kom i slutet av den första perioden medan han med två mål i mittenperioden såg till att vända matchen till hemmaledning 4–3 vilket var ställningen efter två perioder.

– Vi bjuder Halmstad på målen. Jag tycker att samtliga fyra vi släpper till var onödiga, säger Sandmark.

Men i den tredje kom Glimma tillbaka med två mål som vände matchen inom loppet av två minuter. Oskar Eliasson kvitterade medan Felix Blennborn satte 5–4 vilket skulle visa sig bli segermålet.

– Det blev onödigt spännande eftersom vi vann skotten med hela 58–22. Men då jag tycker vi var det stabilare laget så var jag inte direkt orolig, säger Glimmatränaren.

– Jag tycker vi svarade för en riktigt stark tredje period där vi gjorde rätt saker. Nu får vi suga på det här, sedan är det fokus på lördagens match mot Diö.

Sandmark gav lite extra beröm till Gustav Johansson och Anton Wedderien. Men tillägger att samtliga i laget skötte sig bra i den tredje och avslutande perioden.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons