Annons

Dyr avgift för parkering

Osby 56 448 kronor. Så stor blev den sanktionsavgift som kommunen måste betala eftersom man varken sökt marklov eller fått startbesked när det gäller anläggandet av parkeringsplatsen vid Jenvägen i Osby.
Osby • Publicerad 15 december 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Pendlarparkeringen vid stationen i Osby.
Pendlarparkeringen vid stationen i Osby.

Det här med bygglov och startbesked är inte alltid lätt. Inte ens inom kommunens egna väggar.

Som Norra Skåne tidigare berättat missade kommunen att söka marklov och därmed även att invänta startbesked när det gäller ombyggnaden av pendlarparkeringen strax söder om Jenvägen i Osby.

Annons

Detta misstag innebär nu en sanktionsavgift på 56 448 kronor.

Tillsyns- och tillståndsnämnden beviljade ett bygglov i efterhand, men dock inget startbesked.

Senast en bygglovsansökan ”glömdes bort” var det vattentornet i Osby som skulle få sig en uppfräschning. Men inte heller vid det här tillfället söktes något bygglov. Det innebar att tt-nämnden beslutade om en byggsanktionsavgift på sammanlagt 42 262 kronor.

Fakta:

56 448 kronor. Så stor blev den sanktionsavgift som kommunen måste betala eftersom man varken sökt marklov eller fått startbesked när det gäller anläggandet av parkeringsplatsen vid Jenvägen i Osby.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons